Retsept on pärit siit.
Kogus: 2 liitrit
Koostisosad:
3 kg riivitud suvikõrvitsat
400 g tomatipastat
1.5 dl suhkrut
2 sl soola
5 tšillikauna
2 küüslaugupead – küüned riivitud või peenelt hakitud
hakitud tilli, peterselli, koriandrit
3 sl veiniäädikat
1 tl jahvatatud musta pipart
Valmistamine
Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit vaiksel kuumusel, et vedelik eralduks. Lisa tomatipasta, küüslauk, sool ja suhkur ning hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda 20–30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa soola-suhkrut ja haput maitset. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.
Filed under: hoidis |
Lisa kommentaar