Aurutajas tehtud rabarberimahl

Hoidistamishooaeg on tänasest alanud. Korjasime sületäie rabarbereid, mille pesime ja tükeldasime (koorega). Panime mahlaaurutisse vaheldumisi suhkruga (marjamahutitäie rabarberite kohta 1 kg suhkrut, aga võib ka vähem). Seejärel panime aurutaja tulele. Esimene valminud mahlaliiter tuleb rabarberitele tagasi valada. Nii kiireneb mahla valmimine ja suhkur jaotub ühtlasemalt. Kuuma mahla panime purkidesse ning kaanetasime purgid õhukindlalt.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: