Marineeritud riisikad…

…paar puravikku ja kukeseent sekka

Allikas: K. Põldvee-Mürk “Hoidistaja aastaring”

1 l kupatatud seente kohta läheb vaja:
1 l vett
2 sl soola
4-5 sl suhkrut
1 sibul
1 porgand
5 pipratera
5 nelgitera
2 vürtsitera
1 loorberileht
3 sl 30% äädikat

Keevale veele lisada sool, suhkur ja kõik vürtsid. Keeta 5 minutit. Lisada viilutatud porgandid ja sibulad ja lasta kuumal korraks läbi tõmmata. Lisada eelnevalt kupatatud seened. Kui porgandi ja sibulatükid on veel krõmpsud, aga juba poolpehmed, lisada äädikas. Lasta marinaadil nii palju keema tõusta, et toorest äädikamaitset pole enam tunda ja tõsta pott tulelt maha.
Tõsta seened vahukulbiga purkidesse, et purki ei satuks liiga palju marinaadi ja purk saaks tihedalt just seeni täis. Seejärel valada marinaad purki triiki täis ja kaanetada koheselt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: