Väga kodukootud linnupiimatort

On inimesi, kes ei pea väga pingutama, et asjad ilusad välja näeksid. Mina võin pingutada küll, aga tulemuseks on alati käkk. Kuid ma olen otsustanud, et ma ei lase end sellest segada. Asi on ju siiski maitses! 🙂
Retsept on võetud ühelt venekeelselt lehelt.
Tainas:
3 muna
125 g jahu
1 tl tärklist
125 g suhkrut
8 suurt sl kakaod

Kloppida munad suhkruga vahule, lisada jahu, tärklis ja kakao. Tark tegu oleks jätta veidi suhkrut kakaoga segamiseks, siis saab kakaod paremini töödelda. Segada ühtlaseks. Küpsetada 180-200 kraadi juures u 20 minutit. Jahutada.

Suflee:
5 munavalget
300 g tuhksuhkrut
10 g želatiini
100 g vett

Paisutada želatiini vees 10 minutit. Pärast seda kuumutada lahustumiseni ning jätta jahtuma.

Vahustada munavalged tugevaks vahuks. Jätkata vahustamist, lisades tuhksuhkrut, kuni moodustub kreem. Seejärel, endiselt vahustades, lisada želatiin.

Koogipõhjalt eemaldada veidi ülemist koorikut. Lahtikäiva vormi põhja panna koogipõhi, mida võib niisutada likööriga. Põhjale valada suflee. Panna külmkappi tarretuma.

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi
100 g võid

Sulatada šokolaad koos võiga veevannil pidevalt segades. Lasta jahtuda.

Võtta kook vormist välja ja katta glasuuriga. Lasta glasuuril taheneda.
Enne šokolaadi:
P3090004
Pärast šokolaadi:
IF

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: