Väga kodukootud linnupiimatort

On inimesi, kes ei pea väga pingutama, et asjad ilusad välja näeksid. Mina võin pingutada küll, aga tulemuseks on alati käkk. Kuid ma olen otsustanud, et ma ei lase end sellest segada. Asi on ju siiski maitses! 🙂
Retsept on võetud ühelt venekeelselt lehelt.
Tainas:
3 muna
125 g jahu
1 tl tärklist
125 g suhkrut
8 suurt sl kakaod

Kloppida munad suhkruga vahule, lisada jahu, tärklis ja kakao. Tark tegu oleks jätta veidi suhkrut kakaoga segamiseks, siis saab kakaod paremini töödelda. Segada ühtlaseks. Küpsetada 180-200 kraadi juures u 20 minutit. Jahutada.

Suflee:
5 munavalget
300 g tuhksuhkrut
10 g želatiini
100 g vett

Paisutada želatiini vees 10 minutit. Pärast seda kuumutada lahustumiseni ning jätta jahtuma.

Vahustada munavalged tugevaks vahuks. Jätkata vahustamist, lisades tuhksuhkrut, kuni moodustub kreem. Seejärel, endiselt vahustades, lisada želatiin.

Koogipõhjalt eemaldada veidi ülemist koorikut. Lahtikäiva vormi põhja panna koogipõhi, mida võib niisutada likööriga. Põhjale valada suflee. Panna külmkappi tarretuma.

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi
100 g võid

Sulatada šokolaad koos võiga veevannil pidevalt segades. Lasta jahtuda.

Võtta kook vormist välja ja katta glasuuriga. Lasta glasuuril taheneda.
Enne šokolaadi:
P3090004
Pärast šokolaadi:
IF

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: