Tiramisutort

Allikas: Pille Enden, Lia Virkus “Võrratud koogid”
Biskviit:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:
1,5 dl külma kanget kohvi
4 sl brändit või konjakit

Kreem:
4 munakollast
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl vahukoort
0,5 sidruni koor
5 sl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut

Serveerimiseks:
mõru kakaopulbrit

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivained ning sõelu munavahu hulka. Sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.

Kreemi tarvis vahusta munakollased suhkrutega heledaks vahuks. Lisa vähehaaval toorjuust. Maitsesta riivitud sidrunikoorega. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud koor.

Sega kohv brändi või konjakiga. Lõika biskviit pooleks. Tõsta alumine pool serveerimisalusele, immuta kohviseguga ja kata poole toorjuustukreemiga. Tõsta teine biskviidipool peale ja immuta ka seda. Kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga. Pane vähemalt 4 tunniks, aga soovitatavalt 1 ööks külma. Vahetult enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: