Lihtne rabarberikook

Võiks arvata, et viimasel ajal enam kööki ei satugi. Satun küll, isegi sagedamini kui tavaliselt. Ainult et midagi põnevat seal ei toimu. Varsti ehk tekib rohkem aega ja energiat, siis saab viga parandada.

Täna tuli tahtmine rabarberikooki teha. Mitte et meil siin kevad varem oleks tulnud ja rabarberi suureks kasvatanud. Sügavkülmast käisin noppimas. Sai kooki küll.

Retsepti leidsin siit.

Vaja läheb:
Tainas:
150 g võid
3 dl jahu
näpuotsatäis soola
3 sl vett

Täidis:
300 g tükeldatud rabarbereid
1 tl kaneeli
2 muna
1,5 dl suhkrut
30 g võid
1 sl jahu
pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Lõika rabarberid 2 cm tükkideks ja kata nendega koogi põhi. Puista üle kaneeliga. Sulata või. Vahusta munad ja suhkur, lisa sulavõi ja jahu. Vala segu põhjale ja küpseta veel 25 minutit. Puista üle tuhksuhkruga.

Välimus pole kõige kaubanduslikum, aga maitse oli hea!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: