Maroko lihapallid tomatikastmes

Allikas: Sweet Sensation
Vaja läheb:
450 g hakkliha
½ tl soola
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
1 cm ingverijuurt
1 tl paprikapulbrit
1 tl vürtsköömneid
½ tl jahvatatud koriandrit
¼ tl kaneeli

Sega kausis hakkliha, sibul ja küüslauk. Lisa sool, ingver ja maitseained ning sega korralikult. Vormi käte abil väikesed lihapallid.

Tomatikaste:

1 tl köömneid
½ tl koriandriseemneid
¼ tl apteegitilli seemneid
näpuotsatäis tšillihelbeid
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
1 cm ingverijuurt
400 g purustatud tomateid
väike purk tomatipastat
200 ml vett
suhkrut
soola
pipart

Purusta köömned, koriander ja apteegitilli seemned.

Kuumuta pannil oliiviõli ning prae seal lihapallid pruuniks. Tõsta taldrikule.

Kuumuta samal pannil purustatud maitseaineid paar minutit. Lisa sibul, küüslauk ja ingver. Prae seni, kuni sibul on klaasjas. Lisa tomatipasta ning konserveeritud tomatid, vesi ja suhkur. Maitsesta soola ning pipraga ning kuumuta u 10 minutit. Pane lihapallid kastmesse ja küpseta u 20 minutit, kuni kaste on paksenenud.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: