Täidetud kalkun

Aasta viimaseks “köögiteoks” meie majas on täidetud kalkun. Just selline, mida Ameerikamaal süüakse tänupühade ja jõulude paiku. Eilne päev möödus netiavarustes ringi kolades ja uurides, kuidas seda seda ikkagi teha. Üks asjalik õpetus on näiteks siin. Minu versioon näeb aga välja selline:
1. Tükelda 3-4 keskmist sibulat, prae u 50 g võis kuldseks, lisa üks suurem kooritud ja tükeldatud õun ning u 1 tl värsket salveid.

2. Tükelda 1 Saib (või röstsai vms), lisa sinna sibula-õuna segu. Sega juurde u 3 kulbitäit kanapuljongit.

3. Nüüd on järg kalkuni käes, mis mul on umbes 4-kilone. Kõigepealt tuleb ta pesta ja siis majapidamispaberiga kuivatada. Seejärel täida täidisega. Pealt määri oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga.

4. Kalkun kata fooliumiga ning pane ahju küpsema 175 kraadi juures 3-3,5 tunniks. Umbes 2 tunni möödudes võta foolium ära, kasta kalkunit praeleemega ning lase pruunistuda.

Täidist sai rohkem, kui kalkuni sisse mahtus, seega panin ülejäänud vormi ning küpsetasin ahjus umbes pool tunnikest.

Nüüd polegi muud kui peolauda!
Mõnusat aastavahetust ning ainult parimat uuel aastal!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: