Inglise jõulukeeks


Allikas: Õhtuleht
Vaja läheb:
190 g võid
150 g suhkrut
4 muna
1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga!)
240 g jahu
1 dl konjakit või likööri (kodus oli murakalikööri, kasutasin seda)
400 g kuivatatud puuvilja (rosinaid, aprikoosi, ploome, kirsse, ananassitükke, jõhvkaid jne)
100 g pähkleid ja mandleid
1 apelsini või sidruni riivitud koor
pisut soola

Kaunistamiseks puuvilju ja pähkleid.

Haki puuviljad veidi väiksemateks tükkideks ja pane kuni 24 tunniks alkoholisse maitsestuma.
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks ning lisa ükshaaval munad, iga kord massi ühtlaseks segades. Seejärel lisa riivitud apelsini- või sidrunikoor. Sega omavahel kuivained, lisa see muna-või segule ning sega kiirelt ühtlaseks. Viimasena sega hulka puuviljad (koos alkoholiga) ning hakitud pähklid.
Määri sisse umbes 1,5liitrine keeksivormi võiga, tõsta sisse tainas. Silu pealt ühtlaseks. Küpseta 150kraadise ahju keskmisel siinil umbes tund (pöördõhuga ahjus läheb kiiremini). Kui keeksi torgatud tikk jääb puhtaks, on küpsetis valmis. Kui keeks kipub pealt kõrbema, kata vorm küpsetuspaberiga.
Lase koogil vormis kinnikaetuna täielikult maha jahtuda. Tõsta vormist välja, torka peale mõned augud, soovi korral immuta veel alkoholiga ning mässi kaks korda fooliumisse.
Säilita jahedas. Enne külmutamist lase koogil umbes nädal lihtsalt jahedas seista, et maitsed jõuaksid ühtlustuda.
Enne serveerimist lase kindlasti toatemperatuuril soojeneda. Kaunista vahetult enne lauale andmist.
NIPP! Kook jääb eriti mahlane, kui kõigepealt mässida keeks alkoholis immutatud köögirätikusse ja alles siis fooliumisse.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: