Inglise jõulukeeks


Allikas: Õhtuleht
Vaja läheb:
190 g võid
150 g suhkrut
4 muna
1 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga!)
240 g jahu
1 dl konjakit või likööri (kodus oli murakalikööri, kasutasin seda)
400 g kuivatatud puuvilja (rosinaid, aprikoosi, ploome, kirsse, ananassitükke, jõhvkaid jne)
100 g pähkleid ja mandleid
1 apelsini või sidruni riivitud koor
pisut soola

Kaunistamiseks puuvilju ja pähkleid.

Haki puuviljad veidi väiksemateks tükkideks ja pane kuni 24 tunniks alkoholisse maitsestuma.
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks ning lisa ükshaaval munad, iga kord massi ühtlaseks segades. Seejärel lisa riivitud apelsini- või sidrunikoor. Sega omavahel kuivained, lisa see muna-või segule ning sega kiirelt ühtlaseks. Viimasena sega hulka puuviljad (koos alkoholiga) ning hakitud pähklid.
Määri sisse umbes 1,5liitrine keeksivormi võiga, tõsta sisse tainas. Silu pealt ühtlaseks. Küpseta 150kraadise ahju keskmisel siinil umbes tund (pöördõhuga ahjus läheb kiiremini). Kui keeksi torgatud tikk jääb puhtaks, on küpsetis valmis. Kui keeks kipub pealt kõrbema, kata vorm küpsetuspaberiga.
Lase koogil vormis kinnikaetuna täielikult maha jahtuda. Tõsta vormist välja, torka peale mõned augud, soovi korral immuta veel alkoholiga ning mässi kaks korda fooliumisse.
Säilita jahedas. Enne külmutamist lase koogil umbes nädal lihtsalt jahedas seista, et maitsed jõuaksid ühtlustuda.
Enne serveerimist lase kindlasti toatemperatuuril soojeneda. Kaunista vahetult enne lauale andmist.
NIPP! Kook jääb eriti mahlane, kui kõigepealt mässida keeks alkoholis immutatud köögirätikusse ja alles siis fooliumisse.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: