Šokolaadi-leivatort

Allikas:nami-nami.ee
Vaja läheb:
16 viilu tumedat kandilist leiba
350 g mõnusalt paksu hapukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g paksemat õunapüreed (vähemagusat)
200 g tumedat šokolaadi
1 dl 35% rõõska koort
50 g võid
Valmistamine:
Sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga ühtlaseks.
Eemalda leivaviiludelt õhuke koorik ning laota 4 leivaviilu piklikule tordialusele. Määri peale kolmandik hapukoorekreemist, selle peale tõsta lusika abil kiht õunapüreed. Kata jälle leivaviiludega, siis hapukoorekreem+moos, uuesti leivaviilud ja hapukoorekreem+moos. Kõige peale laota jälle leivaviilud.
Keera tort kilesse ja pane võimaluse korral mõneks tunniks jahedasse maitsestuma.
Umbes tund enne serveerimist valmista šokolaadiglasuur. Murra šokolaad tükkideks, pane koos rõõsa koore ja võiga potti ning kuumuta tasasel tulel segades, kuni glasuur on ühtlane. Lase veidi jahtuda, siis määri leivatordi peale ja külgedele.
Kaunista meelepäraste nonparellidega.

Serveerimiseks lõika kook õhukesteks viiludeks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: