Šokolaadi-leivatort

Allikas:nami-nami.ee
Vaja läheb:
16 viilu tumedat kandilist leiba
350 g mõnusalt paksu hapukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g paksemat õunapüreed (vähemagusat)
200 g tumedat šokolaadi
1 dl 35% rõõska koort
50 g võid
Valmistamine:
Sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga ühtlaseks.
Eemalda leivaviiludelt õhuke koorik ning laota 4 leivaviilu piklikule tordialusele. Määri peale kolmandik hapukoorekreemist, selle peale tõsta lusika abil kiht õunapüreed. Kata jälle leivaviiludega, siis hapukoorekreem+moos, uuesti leivaviilud ja hapukoorekreem+moos. Kõige peale laota jälle leivaviilud.
Keera tort kilesse ja pane võimaluse korral mõneks tunniks jahedasse maitsestuma.
Umbes tund enne serveerimist valmista šokolaadiglasuur. Murra šokolaad tükkideks, pane koos rõõsa koore ja võiga potti ning kuumuta tasasel tulel segades, kuni glasuur on ühtlane. Lase veidi jahtuda, siis määri leivatordi peale ja külgedele.
Kaunista meelepäraste nonparellidega.

Serveerimiseks lõika kook õhukesteks viiludeks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: