Leiva-keefirikook

Allikas: Oma Maitse (oktoober 2011)
Vaja läheb:
150 g võid või margariini
300 g suhkrut
4 suurt muna
4 dl nisujahu
2 tl soodat
2 sl kaneeli
0,5 pätsi riivitud tahket leiba
0,5 l keefirit

Vahusta või poole koguse suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja vahustamist jätkates ülejäänud suhkur. Sega omavahel kuivained ja riivitud leib. Ühenda kuivained ja võimass, lõpuks lisa keefir. Vahusta eraldi kausis munavalged ning sega vaht kohe lusikaga tõstes leivatainasse.

Määri ahjuplaat võiga ja puista üle vähese jahuga. Vala tainas plaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus keskmisel tasandil 180 kraadi juures 30 + 5 minutit ehk teisisõnu ära võta kooli kohe välja, vaid lase sel koos ahjuga 5 minutit jahtuda. Serveeri soojalt jäätisega, sobib ka jahtunult vahukoore või toormoosiga.

Mina katsin koogi šokolaadiglasuuriga, mis jäi šokolaadi-leivatordi tegemisest üle.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: