Moussaka

Seda rooga olen teha tahtnud juba ammu. Et ma aga ise Kreekas pole käinud ja seda varem söönud, siis vaatasin YouTube’ist videosid sellest, kuidas asjatundjad tegutsevad (1, 2, 3). Peab ütlema, et kaloreid need kreeklased ei loe, roog tuli üsna rammus. Ka on selle valmistamine üsna aeganõudev tegevus. Aga tulemus on seda väärt! Nüüd kõigest järgemööda.

Vaja läheb:
2 baklažaani
4-5 kartulit
riivjuustu

400-500 g hakkliha (õigem oleks lambast, aga mul oli kodune hakkliha)
2 porgandit
1-2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 paprika
70 g tomatipastat
1 dl punast veini
soola
pipart

700-800 ml piima
tükk võid
3 sl jahu
2 muna
soola
pipart

ohtralt õli

1.Kõigepealt viiluta baklažaanid pikuti ning pane majapidamispaberile, raputa peale soola ja jäta pooleks tunniks seisma (sool “kisub” üleliigse vee välja).

2. Kuivata baklažaanid majapidamispaberiga ning prae mõlemalt poolt. Praetud viilud pane majapidamispaberile nõrguma.

3. Koori kartulid, kuivata majapidamispaberiga, prae samuti mõlemalt poolt. Maitsesta soolaga.

4. Kuumuta õli, prae selles kergelt läbi sibul, lisa sellele riivitud porgand, paprikatükid ning pressitud küüslauk. Hauta, kuni köögivili on pehme, lisa hakkliha. Sega hoolega ning hauta, kuni hakklihast enam vedelikku ei eraldu. Lisa tomatipasta ning vein, maitsesta soola ja pipraga. Hauta kaane all veel 10-15 minutit.

5. Kastme jaoks pane potti külm piim, või ja jahu ning kuumuta segades, kuni kaste muutub paksuks. Maitsesta soola ja pipraga. Enne vormiroale valamist sega hulka 2 lahtiklopitud muna.

6. Lao koostisaineid vormi. Esimene kiht on kartulid, nendele lao baklažaanid, millele omakorda vala hakklihasegu. Siis tuleb jälle üks kiht baklažaaniviile, millele läheb peale riivjuust ja kõige lõpuks vala kõik üle kastmega.

7. Küpseta ahjus umbes pool tundi.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: