Minu esimene pavlova


Abiks: “Oma Maitse retseptiraamat”

Vaja läheb:
6 munavalget
4 dl suhkrut
1 tl tärklist
1 tl valge veini äädikat (asendasin õunaäädikaga)

Täidis:
4 dl vahukoort
1 dl (tuhk)suhkrut
700 g maasikaid
1 tl vanillsuhkrut
poole laimi pressitud mahl
2 sl marjalikööri

Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas. Tõsta vaht ringikujuliselt küpsetuspaberile (kasutasin Tupperware silikoonalust, millel on ringid ja mõõdud peal). Küpseta 150-kraadises ahjus alumisel siinil 1,5-2 tundi. Lase jahtuda.

Tõsta põhi serveerimisalusele. Vahusta vahukoor suhkruga. Püreesta kolmandik maasikatest ja maitsesta vanillsuhkru, laimimahla ja likööriga. Sega kastme hulka ülejäänud poolitatud maasikad. Kata besee vahukoore ja maasikasalatiga. Serveeri kohe.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: