Minu esimene pavlova


Abiks: “Oma Maitse retseptiraamat”

Vaja läheb:
6 munavalget
4 dl suhkrut
1 tl tärklist
1 tl valge veini äädikat (asendasin õunaäädikaga)

Täidis:
4 dl vahukoort
1 dl (tuhk)suhkrut
700 g maasikaid
1 tl vanillsuhkrut
poole laimi pressitud mahl
2 sl marjalikööri

Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas. Tõsta vaht ringikujuliselt küpsetuspaberile (kasutasin Tupperware silikoonalust, millel on ringid ja mõõdud peal). Küpseta 150-kraadises ahjus alumisel siinil 1,5-2 tundi. Lase jahtuda.

Tõsta põhi serveerimisalusele. Vahusta vahukoor suhkruga. Püreesta kolmandik maasikatest ja maitsesta vanillsuhkru, laimimahla ja likööriga. Sega kastme hulka ülejäänud poolitatud maasikad. Kata besee vahukoore ja maasikasalatiga. Serveeri kohe.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: