Rabarberikook biskviitkattega

Allikas: perenaine.ee

Vaja läheb:
250 g võid
6 dl nisujahu
4 sl suhkrut
4 sl piima

Kate:
800g rabarberit
8 sl (demerara) suhkrut

8 muna
8 sl suhkrut
8 sl nisujahu

Aseta jahu ja suhkur kaussi, sega läbi. Haki külmad võitükid jahu-suhkru segu sisse, näpi kuniks segu on sõmer. Nüüd lisa piim ja mätsi kiirelt ühtlaseks tainaks. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi puhkama. Rulli tainas lahti, pane vormi, tee kahvliga taina sisse õhuaugud ja küpseta ca 10-12 minutit 200-kraadises ahjus, kuniks tainas on kergelt kuldpruun.

Haki rabarber ja kata rabarberitükkidega ühtlaselt eelküpsetatud põhi. Raputa peale 8 sl suhkrut.

Vahusta munad ja suhkur mikseriga vahuks. Vahu sisse sega tasakesi segades sõelutud jahu. Kalla saadud biskviittainas rabarberitele ja pista 20-25 minutiks ahju, alandades ahju temperatuuri 180 kraadini.

Jahtunud koogile võid peale raputada tuhksuhkrut.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: