Ahjuvorm kanast, kartulist ja tomatist

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et reede õhtul telekapulti klõpsides sattusin nägema saadet, milles tegid süüa Gerli Padar ja Tanja Mihhailova. Muu seas tegid nad ka koorest tomatikastet, mis nägi täpselt nii hea välja, et tekitas soovi seda järele proovida. Eile asusingi tegudele. Algse plaani järgi pidid valmima täidetud kanakintsud ahjukartulite ning tomatikastmega. Poole tegutsemise pealt aga tundus, et kui kartulid ja kanakintsud juba ahjus on, siis sobiks kaste sinna peale suurepäraselt ning nii valmiski väga maitsev vormiroog. Aga nüüd kõigest järgemööda.

Kõigepealt koorisin kartulid, maitsestasin kartulimaitseainega ning panin ahju küpsema. Kanakintsud (ostsin need väikesed, mis on kondi ja nahata) tampisin õhemaks, maitsestasin soola ning pipraga, täitsin peekoni ning juustuga ja küpsetasin pannil pruuniks. Panin kanarullid kartulite juurde ahju küpsema.

Kastme jaoks kuumutasin oliiviõli, lisasin sinna küüslauku, sibulat ning kirsstomateid. Kuumutasin, kuni tomat oli väga pehme (aga ei pruunistanud). Lisasin jahu, segasin korralikult. Valasin peale rõõsa koore ning kuumutasin kastme paksenemiseni. Maitsestasin soola ja pipraga. Valmis kastme valasin ahjuvormi kartulitele ja kanarullidele. Lasin ahjus küpseda veel umbes 20-30 minutit. Enne serveerimist raputasin peale ka tilli.

Seekord tundus, et roog oli üsna rammus, järgmisel korral kasutan rõõsa koore asemel kindlasti midagi lahjemat.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: