Ahjuvorm kanast, kartulist ja tomatist

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et reede õhtul telekapulti klõpsides sattusin nägema saadet, milles tegid süüa Gerli Padar ja Tanja Mihhailova. Muu seas tegid nad ka koorest tomatikastet, mis nägi täpselt nii hea välja, et tekitas soovi seda järele proovida. Eile asusingi tegudele. Algse plaani järgi pidid valmima täidetud kanakintsud ahjukartulite ning tomatikastmega. Poole tegutsemise pealt aga tundus, et kui kartulid ja kanakintsud juba ahjus on, siis sobiks kaste sinna peale suurepäraselt ning nii valmiski väga maitsev vormiroog. Aga nüüd kõigest järgemööda.

Kõigepealt koorisin kartulid, maitsestasin kartulimaitseainega ning panin ahju küpsema. Kanakintsud (ostsin need väikesed, mis on kondi ja nahata) tampisin õhemaks, maitsestasin soola ning pipraga, täitsin peekoni ning juustuga ja küpsetasin pannil pruuniks. Panin kanarullid kartulite juurde ahju küpsema.

Kastme jaoks kuumutasin oliiviõli, lisasin sinna küüslauku, sibulat ning kirsstomateid. Kuumutasin, kuni tomat oli väga pehme (aga ei pruunistanud). Lisasin jahu, segasin korralikult. Valasin peale rõõsa koore ning kuumutasin kastme paksenemiseni. Maitsestasin soola ja pipraga. Valmis kastme valasin ahjuvormi kartulitele ja kanarullidele. Lasin ahjus küpseda veel umbes 20-30 minutit. Enne serveerimist raputasin peale ka tilli.

Seekord tundus, et roog oli üsna rammus, järgmisel korral kasutan rõõsa koore asemel kindlasti midagi lahjemat.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: