Kanakintsud kartuli ja tomatiga

See retsept on pärit raamatust “Jamie kodus”. Võtsin retsepti ette ning hakkasin suure hooga tegema, aga lõpuks tuli ikka oma muudatustega. Näiteks polnud mul käepärast värsket punet ning vähendasin ka koguseid. Siia panen aga originaali.

Vaja läheb:

500 g (varajasi) kartuleid

meresoola

värskelt jahvatatud musta pipart

12 kondita kanakintsu, nahaga

oliiviõli

600 g kirsstomateid, võimaluse korral eri värvi ja kujuga

kimp värsket punet, lehed rebitud

extra virgin oliiviõli

punase veini äädikat

Keeda kartulid pehmeks. Samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõik kanakintsud kolmeks ja pane kaussi. Hõõru liha korralikult oliiviõliga ning raputa peale soola ja pipart, seejärel sega hästi läbi. Aja suur praepann kuumaks ja lao kanatükid pannile, nahaga pool all. Prae paar korda ümber pöörates hästi tulisel pannil, kuni kana on peaaegu küps, seejärel tõsta kanatükid vahukulbi abil kuumakindlasse ahjunõusse või ahjuvormi.

Torka tomatitesse terava noaga mõned sälgud. Pane tomatid kaussi, kalla üle keeva veega ja lase paar minutit seista. Kurna ja kui tomatid on veidi jahtunud, koori need. Kui kartulid on pehmed, kurna need ja suru pöidlaga kergelt puruks.

Tambi suurem osa pune lehtedest koos näputäie soola ja pipraga uhmris. Lisa 4 sl extra virgin oliiviõli, tubli sorts punase veini äädikat ning veidi pipart, sega kõik korralikult läbi. Lisa segu koos kartulite, tomatite ja ülejäänud punelehtedega kanale ning sega hästi läbi. Küpseta eelkuumutatud ahjus, kuni roog on pealt kuldne.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: