Kanakarri

Karrit tegema hakates võtsin ette Camellia Panjabi raamatu „50 imelist India karrit” ning sealt retsepti sellest, kuidas teha Farsi punast kanakarrit. Töö käigus aga ei jäänud retseptist suurt midagi järele ja välja tuli hoopis midagi muud kui originaal ette nägi. Teravaid elamusi pakkus roog sellegipoolest.

 Vaja läheb:

10 punast tšillit (mul oli rohelisi ka sekka)

1 sl tamarindi viljaliha

½ tl vürtsköömneid

1 tl koriandriseemneid

1 tl seesamiseemneid

4 tk nelki

6 terapipart

2,5 cm tükk kaneelikoort

1 tl kardemonipulbrit

väike tükk ingverit

6 suurt küüslauguküünt

2 sibulat

1 kana

400 g purustatud tomateid

400 g kookospiima

½ tl garam masalat

½ tl suhkrut

  1. Leota tamarindi viljaliha 50 ml vees. Pane tšillitükid, vürtsköömned, koriandri- ja seesamiseemned, nelk, terapipar, kaneel, kardemon, hakitud ingver, küüslauk ja sibul mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks, lisades vajaduse korral pisut vett.
  2. Võta tamarind leotusveest välja, nõruta ja pane kõrvale.
  3. Kuumuta õli potis. Kui õli on kuum, lisa vürtsipasta ja prae kiirelt segades u 5 minutit. Lisa kanalihatükid ja prae pastas u 5 minutit. Seejärel lisa purustatud tomatid ja 1 ääreni teelusikatäis soola; prae kana selles segus u 5 minutit.
  4. Lisa kookospiim ja kuumuta, kuni kana on peaaegu valmis. Lisa tamarindivesi, garam masala ja suhkur. Maitsesta soolaga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: