Kanakarri

Karrit tegema hakates võtsin ette Camellia Panjabi raamatu „50 imelist India karrit” ning sealt retsepti sellest, kuidas teha Farsi punast kanakarrit. Töö käigus aga ei jäänud retseptist suurt midagi järele ja välja tuli hoopis midagi muud kui originaal ette nägi. Teravaid elamusi pakkus roog sellegipoolest.

 Vaja läheb:

10 punast tšillit (mul oli rohelisi ka sekka)

1 sl tamarindi viljaliha

½ tl vürtsköömneid

1 tl koriandriseemneid

1 tl seesamiseemneid

4 tk nelki

6 terapipart

2,5 cm tükk kaneelikoort

1 tl kardemonipulbrit

väike tükk ingverit

6 suurt küüslauguküünt

2 sibulat

1 kana

400 g purustatud tomateid

400 g kookospiima

½ tl garam masalat

½ tl suhkrut

  1. Leota tamarindi viljaliha 50 ml vees. Pane tšillitükid, vürtsköömned, koriandri- ja seesamiseemned, nelk, terapipar, kaneel, kardemon, hakitud ingver, küüslauk ja sibul mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks, lisades vajaduse korral pisut vett.
  2. Võta tamarind leotusveest välja, nõruta ja pane kõrvale.
  3. Kuumuta õli potis. Kui õli on kuum, lisa vürtsipasta ja prae kiirelt segades u 5 minutit. Lisa kanalihatükid ja prae pastas u 5 minutit. Seejärel lisa purustatud tomatid ja 1 ääreni teelusikatäis soola; prae kana selles segus u 5 minutit.
  4. Lisa kookospiim ja kuumuta, kuni kana on peaaegu valmis. Lisa tamarindivesi, garam masala ja suhkur. Maitsesta soolaga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: