Kana tikka masala

Allikas: „Jamie kokakool”

 Vaja läheb:

 4 kanarinda
 2 keskmist sibulat
 1 värske punane tšilli
 pöidlasuurune jupp värsket ingverit
 kimp värsket koriandrit
 maapähkli- või taimeõli
 tükike võid
 140 grammi tikka masala karripastat
 meresoola ja värskelt jahvatatud  musta pipart
 400 g purk purustatud tomateid
 400 ml kookospiima
 200 g maitsestamata jogurtit
 väike peotäis mandlihelbeid
 1 sidrun

Lõika kanarinnad pikuti 2 cm paksusteks ribadeks. Koori sibulad, lõika pooleks ning viiluta. Viiluta ka tšilli ja ingver. Murra koriandri kimbult varred alt ära ning pane lehed kõrvale, varred haki.

Aja suur kastrul pliidil parajalt kuumaks. Pane sinna sorts õli ja võid. Lisa sibulad, tšilli, ingver ja koriandrivarred. Prae umbes 10 minutit või kuni kõik ained on pehmed ja kuldsed. Lisa tikka masala karripasta ja kanaribad. Sega hästi läbi, et kõik seguneks omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatid ja kookospiim. Täida üks tühjadest konservipurkidest veega, loksuta ning kalla loputusvesi pannile ja sega uuesti. Aja keema ning siis vähenda kuumust. Hauta kaane all umbes 20 minutit. Kontrolli regulaarselt, kas toit ei ole liiga kuiv, vajadusel lisa vett. Kui liha on õrn ja küpsenud, maitse ning lisa vajadusel veel veidi soola ja pipart (aga tee seda ettevaatlikult).

Serveeri riisiga,  lisa paar lusikatäit maitsestamata jogurtit. Puista peale mandleid ja koriandrilehti ning lisa garneeringuna paar sidrunisektorit, kust mahla pigistada.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: