Kihiline kohupiima-leiva magustoit

Allikas: “100 magustoitu”

Vaja läheb:

500 g kohupiima

200 g hapukoort

5,5 sl suhkrut

500 g vanemat leiba

50-100 g võid

1,5 tl kaneeli

1 purk hapukat õunakeedist

Sega kohupiim hapukoore või maitsestamata jogurtiga, lisa 2 sl suhkrut. Riivi tahkunud leib. Sulata pannil või, rösti selles riivitud leiba koos 3,5 sl suhkru ja kaneeliga ning lase jahtuda. Pane kaussi kiht kohupiima, sellele kiht leivapuru ja kiht moosi, seejärel lao samad kihid veel kord. Kõige peale puista leivapuru. Magustoit on maitsvaim 2–3 tunni pärast, kuid sobib süüa ka järgmisel päeval, kui see on täielikult läbi imbunud. Kui tahad rooga pakkuda kohe, jäta kohupiim vedelam ja pane ohtralt moosi vahele.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: