Asuu

Asuu on siiani kuulunud roogade hulka, mille nimetust üldiselt teadsin, aga teinud polnud kunagi. Nüüd aga sattus mulle kätte “Meie küla kokaraamat” (Värati 2009) ning sealse põhjaliku õpetuse järgi roog valmiski.

Vaja läheb:

500 g loomaliha (prae- või tagatükk)

500 g kartuleid

1 sibul

3 küüslauguküünt

õli praadimiseks

50 g naturaalset tomatipastat

2 keskmist hapukurki, kangideks lõigatuna

soola, pipart, loorberit

Loomaliha lõigata ribadeks, küüslauguküüned seibideks ja sibul hakkida jämedalt. Kuumutada õli paksupõhjalises ahjupotis ning kuumutada selles kergelt läbi sibul ja küüslauk. Mitte pruunistada. Lisada loomaliha ning praadida ka neid aeg-ajalt segades. Kui liha on pruunistunud, lisada tomatipasta, segada läbi ning lasta minutijagu veel haududa. Kallata seejärel juurde nii palju kuuma vett, et liha on julgelt kaetud. Lisada sool,  pipraterad ja loorber. Hautada tasasel pliiditulel või ahjus umbes tund aega. Aeg-ajalt kontrollida veetaset ja vajadusel lisada kuuma vett.

Sel ajal, kui liha on tulel, viilutada ja seejärel lõigata kangideks kartul. Praadida pannil kuumas õlis kiirelt läbi, aga mitte valmis praekartuliteks. Pealt võiksid nad siiski pruunikad olla.

Kui liha on pehme, kallata potti pooltoored praekartulid ja hapukurgikangid. Mitte segada! Hautada, kuni kartul on pehme.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: