Linnupiimakook

Allikas: Lia Virkus, Angeelika Kang “Tordiraamat”

Põhi:

6 munavalget

1,5 dl suhkrut

2 dl nisujahu

1 sl kakaod

Kreem:

6 munakollast

2 sl suhkrut

1 dl piima

1 tl vanillsuhkrut

200 g toasooja võid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

Glasuur:

100 g šokolaadi

25 g võid

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa eelnevalt omavahel segatud kuivained. Vala segu lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 15 minutit. Lase jahtuda, võta vormist välja, aseta alusele. Põhi kerkib ahjus kõrgeks, kuid vajub jahtudes ja kreemi all õhemaks.

2. Kreemi tegemiseks sega munakollased suhkru ja piimaga. Kuumuta segu pidevalt segades tasasel tulel paksenemiseni, kuid ära lase keema tõusta. Jahuta ja lisa vanillsuhkur. Vahusta või osade kaupa kreemi hulka. Lõpuks lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kreem tordipõhjale ja pane tort külma tarduma.

3. Glasuuri tegemiseks sulata šokolaad ja või veevannil. Sega ja kata tort glasuuriga. Hoia serveerimiseni külmas.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: