Linnupiimakook

Allikas: Lia Virkus, Angeelika Kang “Tordiraamat”

Põhi:

6 munavalget

1,5 dl suhkrut

2 dl nisujahu

1 sl kakaod

Kreem:

6 munakollast

2 sl suhkrut

1 dl piima

1 tl vanillsuhkrut

200 g toasooja võid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

Glasuur:

100 g šokolaadi

25 g võid

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa eelnevalt omavahel segatud kuivained. Vala segu lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 15 minutit. Lase jahtuda, võta vormist välja, aseta alusele. Põhi kerkib ahjus kõrgeks, kuid vajub jahtudes ja kreemi all õhemaks.

2. Kreemi tegemiseks sega munakollased suhkru ja piimaga. Kuumuta segu pidevalt segades tasasel tulel paksenemiseni, kuid ära lase keema tõusta. Jahuta ja lisa vanillsuhkur. Vahusta või osade kaupa kreemi hulka. Lõpuks lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kreem tordipõhjale ja pane tort külma tarduma.

3. Glasuuri tegemiseks sulata šokolaad ja või veevannil. Sega ja kata tort glasuuriga. Hoia serveerimiseni külmas.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: