Kana-dopiaza

Allikas: Camellia Panjabi „50 imelist India karrit“

 Dopiaza on populaarne roog India restoranides väljaspool Indiat. Do tähendab hindi keeles kahte ja piaz sibulat. Dopiaza tähendab toitu, mille valmistamiseks kasutatakse sibulat kahekordses koguses või kaks korda.

 Vaja läheb:

 üks väike kana

9 keskmist sibulat

8 väikest kartulit

3 tl punase tšilli pulbrit (kasutasin cayenne’i pipart)

½ klaasi täisrasvast jogurtit

100 ml õli

2 suurt küüslauguküünt, peeneks hakitud

2 kaneeli- või loorberilehte

5 cm tükk kaneelikoort

6 kardemoni (parema puudumisel kasutasin jahvatatud kardemoni)

1 ½  tl terapipart

12 tk nelki

2 tervet punast tšillipipart

2 sl ingveripüreed (asendasin sama koguse tükeldatud värske ingveriga)

½ tl kurkumit

2 hakitud tomatit

1 sl võid

¾ tl suhkrut

soola

1 ½ tl garam masala’t

  1. Lõika kana kaheksaks kondiga tükiks. Lõika 3 sibulat pooleks. Haki 2 sibulat jämedalt. Riivi ülejäänud 4 sibulat ja eralda mahl, pressides sibulamassi läbi marli; viska sibulamass ära.
  2. Koori kartulid. Valmista tšillipasta, lisades pulbrile pisut vett. Klopi jogurt läbi.
  3. Kuumuta õli raskel pannil ja prae hakitud sibulat, kuni see on helepruun. Võta pannilt, lase köögipaberil nõrguda ja pane kõrvale. Prae samas õlis küüslauk ja loorberilehed, mõne minuti pärast lisa kaneel ja kardemon. 2 minuti pärast lisa terapipar, nelk ja terved punased tšillid.
  4. 30 minuti pärast lisa ingveripüree, tšillipasta ja kurkum ning sega pidevalt. Lisa kana, kartul ja tomat, seejärel või, jogurt ja suhkur. Küpseta 10-12 minutit; sega, et vürtsid ei jääks panni külge, vajaduse korral lisa pisut vett.
  5. Nüüd lisa poolitatud sibul, sibulamahl ja maitse järgi soola. Sega 2-3 minutit. Tõsta küpsetusnõusse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 150°C juures 20-25 minutit. Kui kana ja kartul on valmis, lisa pool praetud sibulast ja puista üle garam masala’ga. Vahetult enne serveerimist raputa peale ülejäänud praetud sibul.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: