Kana-dopiaza

Allikas: Camellia Panjabi „50 imelist India karrit“

 Dopiaza on populaarne roog India restoranides väljaspool Indiat. Do tähendab hindi keeles kahte ja piaz sibulat. Dopiaza tähendab toitu, mille valmistamiseks kasutatakse sibulat kahekordses koguses või kaks korda.

 Vaja läheb:

 üks väike kana

9 keskmist sibulat

8 väikest kartulit

3 tl punase tšilli pulbrit (kasutasin cayenne’i pipart)

½ klaasi täisrasvast jogurtit

100 ml õli

2 suurt küüslauguküünt, peeneks hakitud

2 kaneeli- või loorberilehte

5 cm tükk kaneelikoort

6 kardemoni (parema puudumisel kasutasin jahvatatud kardemoni)

1 ½  tl terapipart

12 tk nelki

2 tervet punast tšillipipart

2 sl ingveripüreed (asendasin sama koguse tükeldatud värske ingveriga)

½ tl kurkumit

2 hakitud tomatit

1 sl võid

¾ tl suhkrut

soola

1 ½ tl garam masala’t

  1. Lõika kana kaheksaks kondiga tükiks. Lõika 3 sibulat pooleks. Haki 2 sibulat jämedalt. Riivi ülejäänud 4 sibulat ja eralda mahl, pressides sibulamassi läbi marli; viska sibulamass ära.
  2. Koori kartulid. Valmista tšillipasta, lisades pulbrile pisut vett. Klopi jogurt läbi.
  3. Kuumuta õli raskel pannil ja prae hakitud sibulat, kuni see on helepruun. Võta pannilt, lase köögipaberil nõrguda ja pane kõrvale. Prae samas õlis küüslauk ja loorberilehed, mõne minuti pärast lisa kaneel ja kardemon. 2 minuti pärast lisa terapipar, nelk ja terved punased tšillid.
  4. 30 minuti pärast lisa ingveripüree, tšillipasta ja kurkum ning sega pidevalt. Lisa kana, kartul ja tomat, seejärel või, jogurt ja suhkur. Küpseta 10-12 minutit; sega, et vürtsid ei jääks panni külge, vajaduse korral lisa pisut vett.
  5. Nüüd lisa poolitatud sibul, sibulamahl ja maitse järgi soola. Sega 2-3 minutit. Tõsta küpsetusnõusse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 150°C juures 20-25 minutit. Kui kana ja kartul on valmis, lisa pool praetud sibulast ja puista üle garam masala’ga. Vahetult enne serveerimist raputa peale ülejäänud praetud sibul.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: