Coq Au Vin

Abiks: perenaine.ee

Vaja läheb:

25 g võid

4 hakitud küüslauguküünt

150 g peekoniribasid

peotäis värsket (või 2 tl kuivatatud) tüümiani

350 g šampinjone või kodumaiseid metsaseeni

500 ml punast veini

500 ml vett

2 spl palsamiveiniäädikat

1 portsjoniteks tükeldatud kana, millel on nahk eemaldatud

soola

pipart

Sulata paksupõhjalises potis või ja kuumuta seal kiirelt hakitud küüslauguküüned. Lisa hakitud peekoniribad, hakitud tüümian ning kuumuta veel paar minutit pidevalt segades. Lisa tükeldatud seened, punane vein, vesi ja veiniäädikas. Seejärel lisa potti kanatükid ning lase veinikastmel keema tõusta. Hauta kana tasasel tulel u 30 minutit aeg-ajalt õrnalt segades. Pehmeks hautatud kana tõsta kastmest välja ja ja pane kaussi kaane alla. Keera kastmepotil tuli kõrgeks ning kastme paksendamiseks kuumuta seda 5-10 minutit ilma kaaneta, et liigne vedelik välja auraks. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning aseta kanatükid tagasi kastme sisse.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: