Rabarberikook beseekattega

Retsept on pärit 2004. aasta 15. mai Arterist. Esimest korda tegingi seda kooki tollel päeval. Nüüd, täpselt 6 aastat hiljem, läksin teisele katsele (kuupäevade kokkulangemine oli juhuslik;).

Vaja läheb:

100 g võid või margariini

2 muna

1,5 dl suhkrut

1,5 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega või hulka muud taina koostisained ning kalla segu võiga määritud  vormi. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit.

600-700 g rabarberitükikesi

2 dl suhkrut

Pane rabarberitükid nõusse ja hauta koos suhkruga kaane all, kuni need on pehmed (mitte moosiks keeta!). Vala rabarberitükid kuumale koogipõhjale.

3 munavalget

2 dl suhkrut

Vahusta munavalged tugevaks ja tihkeks vahuks ning lisa kergelt kloppides vähehaaval suhkur. Vala segu rabarberikihile ja pane kook 125-kraadisesse ahju, kuniks besee küpseb kuivaks ja omandab beeži varjundi.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: