Ahjujuurikad Jamie moodi

Retsept pärit Jamie Oliveri “Kokakoolist”.

4-6 sööjale läheb vaja:

1,2 kg kartuleid

6 pastinaaki

6 porgandit

1 küüslaugumugul

rosmariini

meresoola

musta pipart

oliiviõli

1. Koori köögiviljad ja lõika suuremad pooleks. Küüslauk murra küünteks, aga ära koori.

2. Keeda kartuleid ja porgandeid soolvees 5 minutit, lisa pastinaagid ning keeda veel 4 minutit. Kurna sõelal. Võta porgandid ja pastinaagid välja ning pane kõrvale. Raputa kartuleid sõelal, et nad oleksid kohevamad.

3. Aja suur küpsetusplaat keskmiselt soojaks, lisa oliiviõli. Lisa rosmariin ja küüslauk. Kalla köögivili plaadile, lisa tubli näpuotsatäis soola ja pipart ning sega hästi läbi, et maitseained seguneksid.  Laota köögivili plaadile ühe kihina.

4. Pane plaat eelkuumutatud ahju umbes 1 tunniks, kuni köögiviljad on kuldsed, krõbedad ja kenad. Serveeri kohe.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: