Ahjujuurikad Jamie moodi

Retsept pärit Jamie Oliveri “Kokakoolist”.

4-6 sööjale läheb vaja:

1,2 kg kartuleid

6 pastinaaki

6 porgandit

1 küüslaugumugul

rosmariini

meresoola

musta pipart

oliiviõli

1. Koori köögiviljad ja lõika suuremad pooleks. Küüslauk murra küünteks, aga ära koori.

2. Keeda kartuleid ja porgandeid soolvees 5 minutit, lisa pastinaagid ning keeda veel 4 minutit. Kurna sõelal. Võta porgandid ja pastinaagid välja ning pane kõrvale. Raputa kartuleid sõelal, et nad oleksid kohevamad.

3. Aja suur küpsetusplaat keskmiselt soojaks, lisa oliiviõli. Lisa rosmariin ja küüslauk. Kalla köögivili plaadile, lisa tubli näpuotsatäis soola ja pipart ning sega hästi läbi, et maitseained seguneksid.  Laota köögivili plaadile ühe kihina.

4. Pane plaat eelkuumutatud ahju umbes 1 tunniks, kuni köögiviljad on kuldsed, krõbedad ja kenad. Serveeri kohe.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: