Nigella kirsi-juustukook

Retsept  on võetud “Nigella ekspressist”.

Vaja läheb:

125 g digestiivküpsiseid

75 g pehmet võid

300 g toorjuustu

50 g tuhksuhkrut

1 tl vaniljeekstrakti (kasutasin vaniljesuhkrut)

0,5 tl sidrunimahla

250 g vahukoort

284 g purk kirsihoidist (kasutasin selle asemel külmutatud kivideta kirsse)

1. Viska küpsised köögikombaini ning purusta. Lisa või ning sega ühtseks massiks.

2. Pressi segu eemaldatava põhjaga vormi (soovitatav läbimõõt 20 cm, mul oli laiem, seega jäi ka kook madalam), nii et serv jääks pisut kõrgem.

3. Sega toorjuust, tuhksuhkur, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl kausis pehmeks massiks.

4. Vispelda õrnalt vahukoor ning sega see hoolikalt juustusegusse.

5. Tõsta koogitäidis lusikaga vormi koogipõhjale ja ühtlusta spaatliga pealispind. Pane vähemalt 3 tunniks külma.

6. Eemalda juustukook enne serveerimist vormist ning pane peale kirsid.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: