Nigella kirsi-juustukook

Retsept  on võetud “Nigella ekspressist”.

Vaja läheb:

125 g digestiivküpsiseid

75 g pehmet võid

300 g toorjuustu

50 g tuhksuhkrut

1 tl vaniljeekstrakti (kasutasin vaniljesuhkrut)

0,5 tl sidrunimahla

250 g vahukoort

284 g purk kirsihoidist (kasutasin selle asemel külmutatud kivideta kirsse)

1. Viska küpsised köögikombaini ning purusta. Lisa või ning sega ühtseks massiks.

2. Pressi segu eemaldatava põhjaga vormi (soovitatav läbimõõt 20 cm, mul oli laiem, seega jäi ka kook madalam), nii et serv jääks pisut kõrgem.

3. Sega toorjuust, tuhksuhkur, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl kausis pehmeks massiks.

4. Vispelda õrnalt vahukoor ning sega see hoolikalt juustusegusse.

5. Tõsta koogitäidis lusikaga vormi koogipõhjale ja ühtlusta spaatliga pealispind. Pane vähemalt 3 tunniks külma.

6. Eemalda juustukook enne serveerimist vormist ning pane peale kirsid.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: