Baklažaanivorm tomati ja juustuga

Mõnus ja kerge roog. Minu lihtne variant kuulsast itaalia melanzane alla parmigianast, mille olen kokku pannud erinevate Internetist leitud retseptide põhjal.

Enne roa valmistamist lõika baklažaan viiludeks ning raputa neile soola, lase seista umbes tunnike. Nii tuleb baklažaanidest välja üleliigne vesi. Seejärel pühi vesi majapidamispaberiga ära.

Vaja läheb:

1 suurem baklažaan

1 purk purustatud tomateid

u 250 g mozzarella juustu

u 100 g parmesani juustu

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

soola, pipart

basiilikut

oliiviõli

Tee valmis tomatikaste: kuumuta oliiviõli, kuumuta selles küüslauk ja sibul klaasjaks, lisa purustatud tomatid ja basiilik. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta 10-15 minutit.

Prae õlis baklažaaniviilud kuldpruuniks. Määri vorm oliiviõliga, lao sinna kihiti baklažaaniviilud, tomatikaste, parmesan. Kõige peale lao mozzarellaviilud.  Pane vorm ahju ja küpseta seni, kui juust on sulanud ja kuldpruun.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: